Podijeli ideju

Podijelite s nama svoje ideje za činjenje dobrog djela i budite inspiracija nekome da na taj način pomaže drugima! I samim dijeljenjem ideje vi, zapravo, činite dobro djelo. Neka nam motivacija za to bude hadis Poslanika, a.s., u kojem se kaže: “Ko u islam uvede korisnu praksu, za nju će imati nagradu i nagradu svih onih koji je je budu prakticirali do Sudnjeg dana, a da se neće umanjiti nagrada onih koji je budu prakticirali.” (Muslim)

Najčitanije ideje

Pomozi starijoj osobi
Starijim osobama je ponekad potreban neko s kim će porazgovarati i ko će im sasvim jednostavnim gestom uljepšati dan. Osvrni se oko sebe! Svakodnevno se oko tebe nalaze osobe kojima će malo tvoje pažnje značiti mnogo.
Na uvrede uzvrati lijepom riječju!
Način na koji reagiraš na uvrede mnogo govori o tebi. Ako si siguran/sigurna u sebe, imaš mir u srcu i dovoljno samopouzdanja, nećeš se lako uvrijediti. Pronađi u sebi snagu da na uvredu uzvratiš lijepim!
Zahvali se roditeljima
Da li sti ikad rekao/la „hvala“ svojim roditeljima ili drugoj osobi koja vas je odgojila za sve što su učinili za tebe? Ako nisi, vrijeme je da to učiniš. Bez obzira da li se radi o nekoj konkretnoj situaciji u kojoj su ti pomogli ili samo osjećaš potrebu da im kažeš koliko te inspirišu ili unose svježinu u tvoj život.
Pomozi prijatelju da pronađe posao
Traženje posla može biti iscrpljujuće i frustrirajuće, što je razlog zašto vam puno znači kad se neko ponudi da vam pomogne. Ako je vaš prijatelj/ica ili kolega/ica nedavno izgubio posao ili se želi ponovo vratiti na tržište rada, nakon niza godina odsustva, ponudi mu/joj pomoć!
Vidi sve